Mød Jonathan

Hej, jeg hedder Jonathan Lilliendal.

Mit bidrag

Jeg har dedikeret mit arbejde til at hjælpe andre med at bevæge sig hjem i kroppen. Jeg faciliterer krop- og bevægelsesoplevelser, der åbner op for vores sansning og bevidsthed.

Jeg tror på, at de udfordringer vi oplever personligt og kollektivt i den moderne verden, bunder i adskillelsen mellem kroppen, hovedet og sjælen. Jeg hjælper folk, der gerne vil hvile i deres sande indre natur, ved at genforene sjælens indsigt og visdom med kroppens dybe, nærværende og rolige intelligens.

Min opgave som sparringspartner i denne proces er, at gå ved din side, spejle og lytte, snarere end at give gode råd.

Min historie (kort fortalt)

Jeg levede et meget aktivt idrætsliv som barn og ung. Jeg spillede først tennis i mange år og herefter beachvolley på eliteplan. Jeg blev dog ofte skadet og jeg mistede begejstringen når det legende element forsvandt, i det store fokus på præstation.

Jeg var glad for bevægelse, legen og udfordringen, men jeg trivedes ikke i en konkurrencekultur. Når jeg ser tilbage, havde jeg det aller bedst i naturen som barn - og sådan er det stadig. Jeg havde en forbindelse med dyr og landskabet, som har stor betydning for, hvor jeg er i dag.

Verden og kroppen blev åbnet op for mig, da jeg først gik på idrætshøjskole og derefter studerede idræt og sundhed på universitetet. Jeg blev især fascineret af en oplevende tilgang til bevægelse, hvor vi har mulighed for at forbinde os og lege med livet. Jeg underviste i mange år i idræt og bevægelse på universitetet og højskole.

Da jeg blev far, vågnede jeg op til vores kulturs udfordringer. Jeg blev især opmærksom på udryddelsen af dyrearter og klimakrisen. Det berørte mig dybt og som far kunne jeg se konsekvenserne af vores livsstil på længere sigt. Det startede en personlig krise, som var forbundet med en følelse af tab af mening i tilværelsen. Efter en periode med stress og søgen landede jeg med bogen Den Bevidste Krop skrevet af Bjørn Herold. Et par måneder efter startede jeg på uddannelsen til facilitator i BevidsthedsBerøring hos Bjørn og det har kick startet forbindelsen til mit spirituelle væsen.

Jeg kan nu se, at vores (manglende) kropsbevidsthed er en af rødderne til de kriser, vi står overfor. Vi skal kunne mærke os selv, for at kunne mærke vores samhørighed med hinanden og verden. Og det er fra denne bevidsthed, vi kan tage ansvar og handle. Det er ikke nok med fakta og tabeller om klimakrise og artsudrydelse. Tænkning fører til konklusioner og følelser fører til handling.

Jeg kan nu se hvordan min viden om krop, bevægelse og undervisning samt mit tålmodige og nærværende væsen kan sættes i spil på en meningsfuld måde. Kroppen er vores sjæls hjem, og kroppen har hjemme på Jorden. Lad os passe godt på vores hjem.

BevidsthedsBerøring har lært mig, at vi alle inderst inde er hele, ressourcefulde og kreative mennesker, som vil det bedste. Det er lige præcis det, vi skal give plads og næring.

Lidt mere om mig

Jeg er far til to skønne børn på 3 og 7, som er mine største lærermestre.

Jeg er ægtefælle til Camilla, min livsledsager og sparringspartner.

Vi bor på det dejlige sydfyn lige i indgangen til en skov, hvor vi elsker at bygge huler, klatre i træer og tage på tur til havet.

Vi har en kat, Frigga, som lærer os mere om bevægelse og krop.

Når jeg har tid er jeg ivrig studerende af kropsbevidsthed, naturlig bevægelse, dybdeøkologi og natur spiritualitet.

Kontakt mig for en uforpligtende samtale, der kan klaregøre et muligt samarbejde.